Nieuws


Nieuws

KOK Advies doet mee aan de Pensioen3daagse

Op 2, 3 en 4 november organiseert het Pensioenfonds ABP en Wijzer in geldzaken de tiende editie van de Pensioen3daagse! Uiteraard doen wij als KOK Advies opnieuw mee aan deze campagne.


Nieuws

KOK Advies in de landelijke finale Advies Awards 2021

Op 7 oktober om 16:00u mogen wij, samen met twee andere advieskantoren, de strijd aangaan voor de titel ‘Meest klantgerichte advieskantoor van Nederland’.


Nieuws

Ben jij financieel voorbereid op de toekomst?

Uit onderzoek blijkt dat mensen over gezondere financiën beschikken na een crisis als zij beschikken over een financieel plan. Om dit te bereiken, geven we je deze vijf tips als gecertificeerd financieel planner.


Nieuws

Hybride werken? 6 tips voor een goede basis

De lange periode van thuiswerken heeft veel organisaties aan het denken gezet. Hoe richt u als werkgever de ideale hybride werkvloer in?


Nieuws

Hoofdelijk aansprakelijk bij echtscheiding. Wat betekent dat?

Als u een hypothecair krediet afsluit komt u meestal in de voorwaarden het onderwerp ‘hoofdelijke aansprakelijkheid’ tegen. Dat lijkt een formaliteit, maar is het niet. Daarom geven we u hier meer informatie over dit onderwerp.


Nieuws

Een duurzame woning, waar begin je?

Herkenbaar? Je wilt je huis wel verduurzamen, maar je weet niet waar te beginnen. Hoe zit het ook alweer met al die subsidies? En wat levert het eigenlijk op? Wij hebben alvast het een en ander voor je op een rijtje gezet.


Nieuws

Kanker en verzekeringen, wat nu?

Heb je in het verleden kanker gehad en ben je daarvan genezen? Als je een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering wilt afsluiten, hoef je niet altijd te melden dat je kanker had.


Nieuws

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

De nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) heeft gevolgen voor elk bestuurslid bij een vereniging of stichting. 

 


Nieuws

Lees jezelf financieel slim deze zomer!

Niks is fijner dan een flinke stapel boeken mee op vakantie. Overweeg ook eens om een financieel boek mee te nemen. En lees je rijk (maar in ieder geval slim!) aan de rand van het zwembad! Dit zijn onze zeven tips.
 


Nieuws

Subsidieregeling Amstelveense bedrijven

Bent u een Amstelveense ondernemer en heeft u kosten gemaakt voor het inrichten van het bedrijf om te voldoen aan RIVM-maatregelen? Dan kunt u in aanmerking komen voor de subsidie ‘MKB Anderhalve Meter Maatregelen’. 


Nieuws

Overwaarde opnemen: hoe doe je dat?

Een overwaarde ontstaat als je woningwaarde is gestegen en de hypotheek ruimschoots of helemaal is afgelost. Om deze overwaarde vrij te maken als aanvulling op je pensioen of om je huis aan te passen als je niet wilt verhuizen, zijn er meerdere mogelijkheden;


Nieuws

Corona doet mensen nadenken over later

Wat als je partner overlijdt? Bijna de helft van de mensen heeft niet helder wat de financiële gevolgen zijn van dat scenario. Veel mensen zijn er wél meer over gaan nadenken sinds de coronacrisis.


Nieuws

Beveiligingscertificaat auto tijdig verlengen, waarom is dit zo belangrijk?

Diefstal van voertuigen is helaas dagelijks aan de orde. Logisch dat verzekeraars bij dure auto’s om een geldig certificaat van het beveiligingssysteem vragen.
 


Nieuws

Ga met zonnepanelen niet over één nacht ijs!

Zonnepanelen op je bedrijfspand kan een goed idee zijn. Maar laat ze niet plaatsen voordat je hebt overlegd over de verzekering. Heb je al zonnepanelen? Ook dan is het verstandig om te controleren of je aan alle eisen voldoet!


Nieuws

Voor later: Jouw Financiële rust

Als ondernemer houd je dagelijks een hoop borden in de lucht. Je wilt dat jouw onderneming groeit, tegelijkertijd is financiële zekerheid voor jezelf en jouw gezin belangrijk. Inzicht en vertrouwen hebben in jouw situatie geeft rust. Heb jij inzicht en voldoende geregeld om die zekerheid te creëren?


Nieuws

Praat jij met je kinderen over geld? Plus tips om het te gaan doen!

In de meeste gezinnen wordt niet vaak direct met kinderen gesproken over geld. Bijna 60% van de ouders doet dit slechts één of enkele keren per jaar. Herkenbaar? Tegelijkertijd nemen kinderen (onbewust) financieel gedrag over van hun ouders. 


Nieuws

Welke zakelijke risico’s loop je?

Als je een eigen bedrijf hebt, wil je niet dat door een ongeluk of schade de continuïteit van je bedrijf plots in het geding komt. Welke zakelijke risico’s loop je met een eigen bedrijf en hoe kun je je hiertegen verzekeren?


Nieuws

Werknemers op elektrische fietsen? Voorkom dat ze onverzekerd zijn!

Als werkgever heb je je wagenpark uiteraard goed verzekerd. Maar hoe zit het met de elektrische fietsen waarmee je werknemers maaltijden of goederen bezorgen of klanten bezoeken? 


Nieuws

Hoe digitaal veilig is jouw onderneming? Doe de test!

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor een goede beveiliging van je bedrijf. Toch is digitale veiligheid bij veel ondernemers een ondergeschoven kindje. 
 


Nieuws

De 7 meest gestelde vragen over je pensioen

Heb ik op mijn 67e al voldoende pensioen opgebouwd? En als ik eerder wil stoppen met werken, welke financiële gevolgen heeft dat? Dit zijn de 7 meest gestelde vragen over je pensioen.


Nieuws

Ben jij al schadebestendig?

Schade kan je duur komen te staan. Mede omdat schade die je zelf kon voorkomen, meestal niet verzekerd is. En dat is zonde! Er zijn veel dingen die je kunt ondernemen om schade te voorkomen of te verminderen.


Nieuws

Veilig online thuiswerken tijdens de Coronacrisis

In deze coronatijd moeten veel werknemers vanuit huis werken. Door alle persoonlijke uitdagingen die dat met zich meebrengt (thuisschool kinderen, een rustige werkplek e.d.), wordt een belangrijk onderdeel nog wel eens over het hoofd gezien; hoe kan ik veilig online thuiswerken?


Nieuws

1 januari 2021; nieuwe regelingen en wetten.

Per 1 januari 2021 zijn een aantal regelingen en wetten gewijzigd. Maar wat betekenen al die veranderingen nou voor jou?


Nieuws

Cyber-crime, dat overkomt ons toch niet!?

Elke onderneming loopt een cyber-risico, ook jouw bedrijf. En dit risico wordt helaas nog niet door elke ondernemer onderkend, wellicht ook niet door jou. En als je denkt dat jouw bedrijf te klein en te onbekend is om interessant te zijn voor hackers, dan heb je het helaas mis. 


Nieuws

Een betere zorgverzekering voor 2021?

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht, hebben alle verzekeraars hun zorgverzekeringen en premies voor 2021 weer bekend gemaakt. En dus is het juist nu verstandig om uw huidige zorgverzekering eens goed te vergelijken met andere zorgverzekeringen.


Nieuws

De KOK Advies App

Een schade melden, je polis doorlezen of contact met je adviseur? Documenten veilig aanleveren, onze afspraken nalezen of direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van je hypotheekaanvraag? Het kan met de KOK Advies App!


Nieuws

Afschaffing overdrachtsbelasting voor starters en jonge doorstromers

Op Prinsjesdag werd bekend dat de overdrachtsbelasting voor jonge kopers, starters en doorstromers tijdelijk wordt afgeschaft. We kregen hier al veel vragen over en de 10 meest gestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet.


Nieuws

Dit doet Prinsjesdag 2020 met jouw portemonnee

Wat zijn de effecten van Prinsjesdag 2020 op jouw portemonnee? Een aantal maatregelen was al uitgelekt, maar na de presentatie van de Miljoenennota op dinsdag 15 september weten we meer. Een overzicht van de belangrijkste plannen.


Nieuws

KOK Advies provincie winnaar VVP Advies Award 2020

Om de meerwaarde van onafhankelijk financieel advies te onderstrepen, heeft het Ondernemerspanel van VVP het initiatief genomen voor de Advies Awards, een jaarlijkse prijs voor kantoren met dé A(dvies)-Factor.


Nieuws

Nu een woning kopen is dat verstandig?

Is het verstandig om een huis te (ver)kopen in coronatijd? De prijzen stijgen nog steeds, maar hoe zit het met je werk? Want wat als je morgen op straat staat? En heb je een financiële buffer of niet? Die vragen staan voorop. 


Nieuws

Corona: Overzicht zakelijke regelingen

Wij hebben voor jou als ondernemer de meeste regelingen op een rij gezet die je kunnen helpen om de corona tijd door te komen. Heb je er vragen over? Neem dan contact op met één van onze zakelijke adviseurs. 


Nieuws

Hoe kunnen wij jou helpen in corona tijd?

De corona-crisis overheerst op dit moment ons hele bestaan. We kunnen ons voorstellen dat je vol vragen zit. Niet alleen over het virus en de bestrijding daarvan, maar ook over de financiële gevolgen die jij vreest of al voelt. Daarom willen wij jou helpen als financieel adviseur in deze onzekere tijd met al jouw specifieke vragen. 


Nieuws

Energielabel C voor kantoren

Wist u dat voor één op de 10 kantoorpanden van 100 m2 of groter een gedwongen sluiting dreigt? Zij voldoen (nog) niet aan de nieuwe regeling die vanaf 1 januari 2023 een verplicht energielabel C eist.


Nieuws

Zo maak jij je medewerkers warm voor hun pensioen

Je gunt je medewerkers een goed pensioen. En een realistische blik op de hoogte daarvan, zodat ze het indien nodig nog kunnen bijsturen. Maar hoe krijg je ze in beweging?


Nieuws

Verbouwen? Vier fiscale zaken om rekening mee te houden!

Veel mensen verbouwen dit jaar hun huis. Misschien ben jij een van hen en heb je daarvoor een lening afgesloten of je hypotheek uitgebreid. Hoe zit dat fiscaal?


Nieuws

Ik heb nog ergens een levensverzekering, maar waar?

Het komt vaker voor dan je denkt: mensen die op zoek zijn naar hun levensverzekering. Het goede nieuws: er bestaat een zoekservice voor dit soort gevallen.