Nieuws


Nieuws

Online fraude verdrievoudigd

Online fraude (via email, sms, instant messaging apps etc) neemt de laatste jaren sterk toe. Om consumenten en bedrijven bewuster te maken van de gevaren van online fraude is Digital Trust Center (DTC) een campagne gestart.


Nieuws

Wat als je reisgenoot de vakantie afzegt?

Je gaat een leuke reis maken samen met een vriend of vriendin. Maar hij of zij moet vanwege omstandigheden de reis annuleren. Hoe zit het dan met jouw verzekering, mag jij ook annuleren? 


Nieuws

Een kloppend energielabel: steeds belangrijker

Het energielabel wordt steeds belangrijker bij de aan- en verkoop van een woning. De eisen aan de kwaliteit ervan nemen toe. Klopt het label voor jouw woning of de woning die je op het oog hebt wel?


Nieuws

Alvast tien procent van je pensioen? Doen?

Je hebt er vast wel over gehoord, onder de nieuwe pensioenregels wordt het mogelijk om tien procent van je opgebouwde pensioen ineens op te nemen. Dat klinkt goed. Maar hoe werkt dat? En zijn er ook nadelen?


Nieuws

Handige tool voor ouders met kinderen

Welke financiële regelingen zijn er allemaal voor ouders met kinderen? Waar heb je recht op, waar moet je zelf achteraan? Wijzer in geldzaken heeft een handige tool ontwikkeld waarin per levensfase van je kind(eren) alles op een rijtje wordt gezet. 


Nieuws

Handig: de financiële kant van ondernemen

Als ondernemer krijg je met een hoop administratieve taken en geldzaken te maken. Denk niet alleen aan je administratie en belastingen, maar ook aan financiering, risico’s en verzekeringen. In het KVK Geldboek voor ondernemers van de Kamer van Koophandel vind je een hoop handige basisinformatie.


Nieuws

Kan ik iets doen tegen een BKR-registratie?

Sta ik geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie? Bij veel mensen komt deze vraag boven wanneer ze een huis gaan kopen of een persoonlijke lening nodig hebben. 


Nieuws

Hier moet je op letten als je zelf belegt

Tijdens de coronacrisis werd beleggen voor veel Nederlanders, met name jongeren, een nieuwe hobby. Wel een riskante liefhebberij, want als belegger heb je nu eenmaal niet altijd de wind mee. 


Nieuws

Verplichte AOV ZZP: het laatste nieuws

Het is al een tijdje onderwerp van discussie: de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP-ers. Deze verplichte AOV is onderdeel van het in 2019 afgesloten pensioenakkoord en is door Nederland ook opgevoerd als onderdeel van de subsidieaanvraag uit het Europese coronaherstelfonds. 


Nieuws

Hoe kom je na een scheiding van de hypotheek af?

Na een scheiding blijft regelmatig een van de twee partners in de koopwoning wonen. De gezamenlijke hypotheek moet dan op één naam komen te staan. Daarvoor is nodig dat de bank de vertrekkende partner ontslag uit hoofdelijke aansprakelijkheid verleent. De bank is dat echter niet verplicht.


Nieuws

‘Maak het verduurzamen klein voor je klant’

We kunnen er niet omheen: verduurzamen is belangrijk. Velen zijn op weg naar groene huizen – ook om energiekosten te verlagen. Maar hoe help je klanten vooruitdenken?


Nieuws

Gratis Hypotheekindicatie

In aanloop naar de NVM Open Huizen Dag van 1 april, gaan we bij KOK Advies iets leuks doen! Om vooraf te weten of het zinvol is om de woningen te bezichtigen op 1 april, willen wij de zoekers helpen om goed voorbereid op pad te gaan.  


Nieuws

Diefstal op reis en geen uitkering van de verzekeraar?

Een domper op je vakantieplezier: je bent bestolen. Gelukkig ben je goed verzekerd. Toch kan het gebeuren dat de verzekeraar de schade niet vergoedt. Hoe zit dat?


Nieuws

Hoe ben ik verzekerd tegen stormschade?

Heb je stormschade, wat wordt dan vergoed en wat niet? En ben je tot nu toe de dans ontsprongen, hoe weet je dan of je voor een volgende storm goed verzekerd bent?


Nieuws

Ondernemer, heb jij genoeg aandacht voor online veilig gedrag?

Acht procent van alle bedrijven neemt geen enkele actie om online veilig gedrag te stimuleren. Bij kleine bedrijven is dat zelfs 24 procent. 


Nieuws

Is jouw bedrijf voorbereid op klimaatrisico’s?

We weten inmiddels allemaal dat de kans op extreem weer toeneemt. Door de juiste preventieve maatregelen te treffen, kan je als ondernemer schade en gedoe door extreem weer beperken.


Nieuws

Belastingvrij schenken in 2023

Ben je in de prettige positie om geld te schenken aan je kinderen, andere familieleden of derden? Dan is het goed om te weten wat er in 2023 belastingvrij mogelijk is.


Nieuws

5 tips hoe je als ondernemer een goed pensioen opbouwt

Ben je ondernemer, dan moet je zelf maatregelen nemen om ook op je oudedag (goed) rond te kunnen komen. Daarom geven we je 5 tips hoe je jouw pensioen kunt aanvullen.


Nieuws

Financiële zorgen op de werkvloer

Veel mensen in Nederland hebben zorgen om hun financiële situatie. Als werkgever is het belangrijk om deze situatie bij hun medewerkers tijdig te herkennen en bespreekbaar te maken.


Nieuws

KOK Advies bundelt krachten

Een unieke gebeurtenis in de Nederlandse assurantiewereld: met vijftien collega-financieel dienstverleners en Licent, de coöperatie waar we al jaren lid van zijn en waar we elkaar van kennen, gaan we meer en intensiever samenwerken.


Nieuws

Inloopavond financiële rust in 2023

We nodigen je uit om vrijblijvend het gesprek aan te gaan met NVM makelaars Chris van Zantwijk en Peter Kruit van EKZ Makelaars, energie specialist Frank van der Linden, Erkend Hypotheek Planner Léoni Kok en de collega’s van KOK Advies.


Nieuws

Skiën in Italië? Denk om je Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren!

Vanaf 1 januari 2022 bepaalt de Italiaanse wet dat alle skiërs en snowboarders een Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP) moeten hebben. Deze verplichting geldt niet voor langlaufers.


Nieuws

Een woning huren of kopen?

Wat zijn de voor- en nadelen van een huis kopen of huren? De huizenmarkt staat op zijn kop. Wat is nou verstandig? Huren of toch kopen?


Nieuws

Hoe betaal je de hypotheek als het inkomen van je partner wegvalt?

Draag je samen met je partner de hypotheeklasten van jullie woning? Dan sta je er niet alleen voor. Maar je financiële keuzes zijn waarschijnlijk op twee salarissen gebaseerd. Wat als een van die salarissen wegvalt? 


Nieuws

Lijfrentes; onze drie eindejaars-tips

Het einde van belastingjaar 2022 nadert met rasse schreden. Wat is handig om nu nog te doen op het gebied van lijfrente (lees pensioenaanvulling). We hebben drie eindejaars-tips voor je.


Nieuws

Sinds 1 januari boetes voor niet-registreerde (land)bouwvoertuigen

Sinds 1 januari 2022 mogen (land)bouwvoertuigen, zoals trekkers, shovels en mobiele kranen, alleen de weg op als ze bij de RDW geregistreerd zijn en een WA-verzekering hebben.


Nieuws

Voorkom verzuim door werkstress

Ongeveer 30% van het langdurig verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. En juist in deze tijden van toenemende werkdruk en personeelstekorten, hebben werkgevers hun werknemers hard nodig om de zaak draaiende te houden.


Nieuws

Vanaf 1 januari 2023 geen FOR meer, wat nu?

Met de fiscale oudedagsreserve, in de volksmond ook wel FOR genoemd, kunnen ondernemers geld apart zetten als oudedagsvoorziening. Tijdens Prinsjesdag werd bekend dat het kabinet de FOR per 1 januari 2023 afschaft.


Nieuws

KOK Advies doet mee aan de Pensioen3daagse!

Op 1, 2 en 3 november vindt de 12e editie plaats van de Pensioen3daagse, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Met deze drie dagen staat alles in het teken van één ding; “Hoe is mijn pensioen geregeld?”. 


Nieuws

Beter energielabel, lagere maandlasten.

Hoe beter je energielabel, hoe beter het is voor je energierekening. Maar in veel gevallen beïnvloedt een goed energielabel ook de maandlasten van je hypotheek in positieve zin. 


Nieuws

Kom in actie voor je pensioen!

De invoering van de nieuwe Pensioenwet is tot 1 januari 2023 uitgesteld. Maar dat wil niet zeggen dat jij niet alvast in actie kunt komen.


Nieuws

NHG-kostengrens halve ton omhoog

De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat flink omhoog en stijgt in 2023 van € 355.000 naar € 405.000. Financier je energiebesparende maatregelen mee, dan is de grens 6% hoger: € 429.300. 


Nieuws

Gezinsuitbreiding! Wat moet je voor je verzekeringen regelen?

Gezinsuitbreiding! Dat is natuurlijk geweldig nieuws, maar betekent ook dat er veel gaat veranderen. En met al die aankomende veranderingen, denk je niet als eerste wat je moet regelen voor je verzekeringen.


Nieuws

Energielabel steeds belangrijker in zoektocht naar huis

Wie naar een huis speurt op Funda zal veelal filteren op zaken als prijs, locatie, aantal kamers, soort bouw en type buitenruimte. Maar sinds kort merkt de huizensite dat kopers selecteren op energielabel. 


Nieuws

Een duurzame woning, waar begin je?

Herkenbaar? Je wilt je huis wel verduurzamen, maar je weet niet waar te beginnen. Hoe zit het ook alweer met al die subsidies? En wat levert het eigenlijk op?


Nieuws

Wat zijn (voor jou) de belangrijkste hypotheekvoorwaarden?

Wie een hypotheek nodig heeft is geneigd naar de laagste rente te kijken. Maar de voorwaarden spelen een minstens zo grote rol! Die verschillen van aanbieder tot aanbieder en het ligt erg aan je persoonlijke situatie wat voor jou belangrijk is.


Nieuws

Huis ruilen of verhuren: hoe zit het met je verzekering?

Je huis een weekje uitlenen aan het gezin van je broer, zus of vrienden, is natuurlijk iets anders dan periodiek via Airbnb je huis verhuren of meedoen aan een woningruil via een huizenruilplatform. Mag dat zomaar? En hoe zit het in die gevallen met de woonverzekering?


Nieuws

Wat je moet uitzoeken over je nabestaandenpensioen

Als mijn partner overlijdt, dan ontvang ik een levenslang nabestaandenpensioen. Toch? Werkt je partner in loondienst, dan is dat waarschijnlijk het geval. Maar ken je ook de hoogte van het bedrag? En is het voor jou een extraatje of pure noodzaak?


Nieuws

Vakantieverlof door zieke werknemers

In de vakantieperiode ontvangen wij regelmatig vragen van werkgevers over hoe om te gaan met het opnemen van vakantieverlof door een zieke werknemer. 


Nieuws

Betaald ouderschapsverlof: veranderingen voor de werkgever.

We kennen in Nederland al heel lang de regeling voor onbetaald ouderschapsverlof. Maar vanaf 2 augustus 2022 gaat de nieuwe Wet betaald ouderschapsverlof in. Wat betekent dit voor de werkgever?


Nieuws

Wanneer verzuim meer is dan een griepje

Als ondernemer krijg je nogal wat op je bord wanneer een werknemer uitvalt met meer dan een griepje. Veel werkgevers hebben voor die situaties een verzuimverzekering afgesloten. 


Nieuws

De 11 belangrijkste voorwaarden van een AOV

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is nooit standaard. Je hebt bij deze verzekering namelijk veel keuzes om hem op maat samen te stellen. Wij hebben de 11 belangrijkste voorwaardes voor je op een rijtje gezet.


Nieuws

Gezond en veilig werken begint met een RI&E

Werkgevers in Nederland zijn verplicht om een ‘risico-inventarisatie en -evaluatie’ te hebben: een RI&E. Daarmee zorg je voor een veilige en gezonde werkvloer voor je medewerkers. En dat heeft ook veel voordelen voor jou als werkgever!


Nieuws

Ben ik dubbel verzekerd met een ORV én een uitvaartverzekering?

Er zijn veel verschillende levensverzekeringen en soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?


Nieuws

Wanneer mag je een reis annuleren?

We gaan weer op reis! Voor veel Nederlanders reden om zich te verdiepen in een goede (doorlopende) reisverzekering, vaak aangevuld met een annuleringsverzekering. Waar moet je op letten wanneer je zo’n annuleringsverzekering afsluit?


Nieuws

Een aanrijding? Breng goed de situatie in kaart!

Een aanrijding is vervelend, maar helemaal wanneer er geharrewar ontstaat over de precieze toedracht. Soms wordt zo’n zaak tot aan het Gerechtshof uitgevochten. Het is belangrijk om ondanks de ‘schrik’ van de aanrijding altijd heel goed de situatie en omstandigheden in kaart te brengen.


Nieuws

Hoe kom je als huurder rond als het inkomen van je partner wegvalt?

Delen jij en je partner alle maandelijkse lasten? Dan sta je er niet alleen voor. Maar je financiële keuzes zijn waarschijnlijk op twee salarissen gebaseerd. Wat als een van die salarissen wegvalt? 


Nieuws

Heeft de oorlog in Oekraïne invloed op mijn zakelijke verzekeringen?

Ben je ondernemer en vraag je je af of de oorlog in Oekraïne impact heeft op je zakelijke verzekeringen? Het antwoord is ja, al ligt het natuurlijk aan je activiteiten. 


Nieuws

Corona-gerelateerde ziekmeldingen: wel of niet gedekt op de Ziekteverzuim-verzekering?

De ziekteverzuimverzekering vergoedt aan de verzekerde werkgever de loondoorbetaling van zieke werknemers. Maar hoe zit dat met Corona-gerelateerde ziekmeldingen?


Nieuws

Duizenden ondernemers en particulieren zitten vanaf 1 april zonder alarm

Duizenden oudere alarminstallaties bij ondernemers en particulieren geven vanaf 1 april 2022 bij inbraak of brand geen alarm meer door. Op die datum staakt KPN haar ISDN-netwerk. 


Nieuws

Voor de start van je eigen bedrijf, loop je eerst de checklist door.

Een eigen bedrijf starten is een spannend avontuur. Maar voor je start met je eigen bedrijf, is het verstandig om eerst de volgende tien check points door te lopen.


Nieuws

14 praktische tips om de kans op diefstal, inbraak en ongelukken te verkleinen

Een auto is regelmatig het mikpunt van diefstal en inbraak. Ook kunt u makkelijk betrokken raken bij een ongeluk. Een dergelijk voorval kan u veel geld kosten. Verklein de kans op dit soort voorvallen met de volgende tips.


Nieuws

Vacature Relatiebeheer Particulier

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een financieel adviesbureau waarin jij dagelijks met relaties bezig bent? En dat bij het meest klantvriendelijke kantoor van Noord-Holland! Dan zijn wij op zoek naar jou!
 


Nieuws

Rookmelders verplicht in woningen

Per 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht om in een woning op elke etage met een verblijfsruimte een rookmelder te hebben. 


Nieuws

Heb jij je financiële booster al gehad?

Financiële rust is je geen zorgen hoeven maken over je toekomst. Wij kunnen niet al jouw zorgen wegnemen. Wel kunnen wij duidelijkheid geven in je financiële situatie en samen een plan hiervoor maken. 


Nieuws

Wat verandert er in 2022 in je portemonnee?

Wat verandert er per 1 januari 2022 in je portemonnee? Wat betekenen de veranderingen voor jou? Vul de handige tool van Wijzer in Geldzaken in.


Nieuws

Schadevrije jaren overdraagbaar bij overlijden en echtscheiding

Per 1 januari 2022 wordt het eenvoudiger om opgebouwde schadevrije jaren over te dragen aan de (ex-)partner in situaties van overlijden of echtscheiding. 


Nieuws

Brandschade: de risico’s voor jouw bedrijf

Brandschade is alle schade als gevolg van vuur. Dus ook – volgens vrijwel alle verzekeraars – roet-, rook- en blusschade. De gevolgen van brandschade kunnen enorm zijn.


Nieuws

Ben jij als ondernemer goed verzekerd tegen langdurig ziekteverzuim?

Sinds 1 januari 2020 kun je als ondernemer de MKB verzuim-ontzorgverzekering afsluiten. Deze verzekering ondersteunt werkgevers wanneer een werknemer langdurig uitvalt en is speciaal geschikt voor kleinere werkgevers.


Nieuws

De verplichte AOV: hoe staat het ermee?

In maart 2020 bracht de Stichting van de Arbeid voor het eerst haar advies uit over de verplichte Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). 


Nieuws

KOK Advies organiseert ‘Hoe benut je de overwaarde van je huis?’ webinar.

Heb je jezelf ook wel eens de vraag gesteld hoe je de overwaarde van je huis kunt gebruiken of ben je hier gewoon nieuwsgierig naar? Schrijf je dan nu in voor het webinar van 17 november 19.30u. 


Nieuws

Zo maak jij je medewerkers warm voor hun pensioen

Je gunt je medewerkers een goed pensioen. En een realistische blik op de hoogte daarvan, zodat ze het indien nodig nog kunnen bijsturen. Maar hoe krijg je ze in beweging?


Nieuws

Energielabel C voor kantoren

Wist u dat voor één op de 10 kantoorpanden van 100 m2 of groter een gedwongen sluiting dreigt? Zij voldoen (nog) niet aan de nieuwe regeling die vanaf 1 januari 2023 een verplicht energielabel C eist.


Nieuws

Verbouwen? Vier fiscale zaken om rekening mee te houden!

Veel mensen verbouwen dit jaar hun huis. Misschien ben jij een van hen en heb je daarvoor een lening afgesloten of je hypotheek uitgebreid. Hoe zit dat fiscaal?


Nieuws

Ik heb nog ergens een levensverzekering, maar waar?

Het komt vaker voor dan je denkt: mensen die op zoek zijn naar hun levensverzekering. Het goede nieuws: er bestaat een zoekservice voor dit soort gevallen.


Nieuws

KOK Advies doet mee aan de Pensioen3daagse

Op 2, 3 en 4 november organiseert het Pensioenfonds ABP en Wijzer in geldzaken de tiende editie van de Pensioen3daagse! Uiteraard doen wij als KOK Advies opnieuw mee aan deze campagne.


Nieuws

KOK Advies in de landelijke finale Advies Awards 2021

Op 7 oktober om 16:00u mogen wij, samen met twee andere advieskantoren, de strijd aangaan voor de titel ‘Meest klantgerichte advieskantoor van Nederland’.


Nieuws

Ben jij financieel voorbereid op de toekomst?

Uit onderzoek blijkt dat mensen over gezondere financiën beschikken na een crisis als zij beschikken over een financieel plan. Om dit te bereiken, geven we je deze vijf tips als gecertificeerd financieel planner.


Nieuws

Hybride werken? 6 tips voor een goede basis

De lange periode van thuiswerken heeft veel organisaties aan het denken gezet. Hoe richt u als werkgever de ideale hybride werkvloer in?


Nieuws

Hoofdelijk aansprakelijk bij echtscheiding. Wat betekent dat?

Als u een hypothecair krediet afsluit komt u meestal in de voorwaarden het onderwerp ‘hoofdelijke aansprakelijkheid’ tegen. Dat lijkt een formaliteit, maar is het niet. Daarom geven we u hier meer informatie over dit onderwerp.


Nieuws

Een duurzame woning, waar begin je?

Herkenbaar? Je wilt je huis wel verduurzamen, maar je weet niet waar te beginnen. Hoe zit het ook alweer met al die subsidies? En wat levert het eigenlijk op? Wij hebben alvast het een en ander voor je op een rijtje gezet.


Nieuws

Kanker en verzekeringen, wat nu?

Heb je in het verleden kanker gehad en ben je daarvan genezen? Als je een overlijdensrisico- of uitvaartverzekering wilt afsluiten, hoef je niet altijd te melden dat je kanker had.


Nieuws

Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

De nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) heeft gevolgen voor elk bestuurslid bij een vereniging of stichting. 

 


Nieuws

Lees jezelf financieel slim deze zomer!

Niks is fijner dan een flinke stapel boeken mee op vakantie. Overweeg ook eens om een financieel boek mee te nemen. En lees je rijk (maar in ieder geval slim!) aan de rand van het zwembad! Dit zijn onze zeven tips.
 


Nieuws

Subsidieregeling Amstelveense bedrijven

Bent u een Amstelveense ondernemer en heeft u kosten gemaakt voor het inrichten van het bedrijf om te voldoen aan RIVM-maatregelen? Dan kunt u in aanmerking komen voor de subsidie ‘MKB Anderhalve Meter Maatregelen’. 


Nieuws

Overwaarde opnemen: hoe doe je dat?

Een overwaarde ontstaat als je woningwaarde is gestegen en de hypotheek ruimschoots of helemaal is afgelost. Om deze overwaarde vrij te maken als aanvulling op je pensioen of om je huis aan te passen als je niet wilt verhuizen, zijn er meerdere mogelijkheden;


Nieuws

Corona doet mensen nadenken over later

Wat als je partner overlijdt? Bijna de helft van de mensen heeft niet helder wat de financiële gevolgen zijn van dat scenario. Veel mensen zijn er wél meer over gaan nadenken sinds de coronacrisis.


Nieuws

Beveiligingscertificaat auto tijdig verlengen, waarom is dit zo belangrijk?

Diefstal van voertuigen is helaas dagelijks aan de orde. Logisch dat verzekeraars bij dure auto’s om een geldig certificaat van het beveiligingssysteem vragen.
 


Nieuws

Ga met zonnepanelen niet over één nacht ijs!

Zonnepanelen op je bedrijfspand kan een goed idee zijn. Maar laat ze niet plaatsen voordat je hebt overlegd over de verzekering. Heb je al zonnepanelen? Ook dan is het verstandig om te controleren of je aan alle eisen voldoet!


Nieuws

Voor later: Jouw Financiële rust

Als ondernemer houd je dagelijks een hoop borden in de lucht. Je wilt dat jouw onderneming groeit, tegelijkertijd is financiële zekerheid voor jezelf en jouw gezin belangrijk. Inzicht en vertrouwen hebben in jouw situatie geeft rust. Heb jij inzicht en voldoende geregeld om die zekerheid te creëren?


Nieuws

Praat jij met je kinderen over geld? Plus tips om het te gaan doen!

In de meeste gezinnen wordt niet vaak direct met kinderen gesproken over geld. Bijna 60% van de ouders doet dit slechts één of enkele keren per jaar. Herkenbaar? Tegelijkertijd nemen kinderen (onbewust) financieel gedrag over van hun ouders. 


Nieuws

Welke zakelijke risico’s loop je?

Als je een eigen bedrijf hebt, wil je niet dat door een ongeluk of schade de continuïteit van je bedrijf plots in het geding komt. Welke zakelijke risico’s loop je met een eigen bedrijf en hoe kun je je hiertegen verzekeren?


Nieuws

Werknemers op elektrische fietsen? Voorkom dat ze onverzekerd zijn!

Als werkgever heb je je wagenpark uiteraard goed verzekerd. Maar hoe zit het met de elektrische fietsen waarmee je werknemers maaltijden of goederen bezorgen of klanten bezoeken? 


Nieuws

Hoe digitaal veilig is jouw onderneming? Doe de test!

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor een goede beveiliging van je bedrijf. Toch is digitale veiligheid bij veel ondernemers een ondergeschoven kindje. 
 


Nieuws

De 7 meest gestelde vragen over je pensioen

Heb ik op mijn 67e al voldoende pensioen opgebouwd? En als ik eerder wil stoppen met werken, welke financiële gevolgen heeft dat? Dit zijn de 7 meest gestelde vragen over je pensioen.


Nieuws

Ben jij al schadebestendig?

Schade kan je duur komen te staan. Mede omdat schade die je zelf kon voorkomen, meestal niet verzekerd is. En dat is zonde! Er zijn veel dingen die je kunt ondernemen om schade te voorkomen of te verminderen.


Nieuws

Veilig online thuiswerken tijdens de Coronacrisis

In deze coronatijd moeten veel werknemers vanuit huis werken. Door alle persoonlijke uitdagingen die dat met zich meebrengt (thuisschool kinderen, een rustige werkplek e.d.), wordt een belangrijk onderdeel nog wel eens over het hoofd gezien; hoe kan ik veilig online thuiswerken?


Nieuws

1 januari 2021; nieuwe regelingen en wetten.

Per 1 januari 2021 zijn een aantal regelingen en wetten gewijzigd. Maar wat betekenen al die veranderingen nou voor jou?


Nieuws

Cyber-crime, dat overkomt ons toch niet!?

Elke onderneming loopt een cyber-risico, ook jouw bedrijf. En dit risico wordt helaas nog niet door elke ondernemer onderkend, wellicht ook niet door jou. En als je denkt dat jouw bedrijf te klein en te onbekend is om interessant te zijn voor hackers, dan heb je het helaas mis. 


Nieuws

Een betere zorgverzekering voor 2021?

Met het nieuwe jaar in het vooruitzicht, hebben alle verzekeraars hun zorgverzekeringen en premies voor 2021 weer bekend gemaakt. En dus is het juist nu verstandig om uw huidige zorgverzekering eens goed te vergelijken met andere zorgverzekeringen.


Nieuws

De KOK Advies App

Een schade melden, je polis doorlezen of contact met je adviseur? Documenten veilig aanleveren, onze afspraken nalezen of direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van je hypotheekaanvraag? Het kan met de KOK Advies App!


Nieuws

Afschaffing overdrachtsbelasting voor starters en jonge doorstromers

Op Prinsjesdag werd bekend dat de overdrachtsbelasting voor jonge kopers, starters en doorstromers tijdelijk wordt afgeschaft. We kregen hier al veel vragen over en de 10 meest gestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet.


Nieuws

Dit doet Prinsjesdag 2020 met jouw portemonnee

Wat zijn de effecten van Prinsjesdag 2020 op jouw portemonnee? Een aantal maatregelen was al uitgelekt, maar na de presentatie van de Miljoenennota op dinsdag 15 september weten we meer. Een overzicht van de belangrijkste plannen.


Nieuws

KOK Advies provincie winnaar VVP Advies Award 2020

Om de meerwaarde van onafhankelijk financieel advies te onderstrepen, heeft het Ondernemerspanel van VVP het initiatief genomen voor de Advies Awards, een jaarlijkse prijs voor kantoren met dé A(dvies)-Factor.


Nieuws

Nu een woning kopen is dat verstandig?

Is het verstandig om een huis te (ver)kopen in coronatijd? De prijzen stijgen nog steeds, maar hoe zit het met je werk? Want wat als je morgen op straat staat? En heb je een financiële buffer of niet? Die vragen staan voorop. 


Nieuws

Corona: Overzicht zakelijke regelingen

Wij hebben voor jou als ondernemer de meeste regelingen op een rij gezet die je kunnen helpen om de corona tijd door te komen. Heb je er vragen over? Neem dan contact op met één van onze zakelijke adviseurs. 


Nieuws

Hoe kunnen wij jou helpen in corona tijd?

De corona-crisis overheerst op dit moment ons hele bestaan. We kunnen ons voorstellen dat je vol vragen zit. Niet alleen over het virus en de bestrijding daarvan, maar ook over de financiële gevolgen die jij vreest of al voelt. Daarom willen wij jou helpen als financieel adviseur in deze onzekere tijd met al jouw specifieke vragen.