Hypotheek

Je droomhuis realiseren

Je hebt je droomhuis gevonden. De financiering is de volgende stap. Het maakt niet uit of je nu voor het eerst een huis koopt, een andere woning, in loondienst bent of ondernemer. Voor iedereen is een passende hypotheek te vinden. Kijk snel wat voor jouw situatie de volgende stap is.

Hypotheek

Je eerste huis

Ga je voor het eerst een woning kopen? Dan komt er veel op je af. Je hebt waarschijnlijk geen idee waar te beginnen. Onze adviseurs leggen het stap voor stap uit. Zodat jij met een gerust gevoel een goede start maakt op de woningmarkt.

Hypotheek

Volgende huis kopen

Ook voor huizenbezitters is een woning kopen speciaal. Je hypotheek meenemen, overwaarde, overbruggingskrediet, dubbele lasten en nog veel meer. Hoe zit dat eigenlijk voor niet-starters? Onze adviseurs weten er alles van. En beantwoorden al je vragen en geven je persoonlijk en onafhankelijk advies.

Hypotheek

Als ZZP’er of ondernemer

Is het als ZZP’er of ondernemer lastig om een hypotheek te krijgen? Meestal niet. De hypotheekaanvraag duurt alleen iets langer. Om de simpele reden dat je als ondernemer geen salarisstrook en werkgeversverklaring kan overleggen. Daarom heb je een inkomensverklaring nodig. Wat dat is en hoe we je daarbij kunnen helpen, leggen we je graag uit. Zodat je ook als ondernemer of ZZP’er je woonwens kan vervullen.

Elke hypotheek begint met een kop koffie.

Een huis kopen is best spannend en levert veel vragen op. Vragen die we graag voor je beantwoorden. Kom gerust langs. Geheel vrijblijvend. Bellen kan natuurlijk ook.

Hypotheek

Oversluiten en bijlenen

De rente staat op een historisch laag niveau. Het oversluiten van jouw hypotheek naar een andere geldverstrekker kan dan aantrekkelijk zijn. Ook als je verbouwingsplannen hebt helpt een lage rente bij het eerder mogelijk maken van je wensen. Reken wel goed door of het ook voor jou interessant is.

Belangrijke momenten in je leven

Een nieuwe baan, kinderen, scheiden of helaas misschien werkeloos. Gebeurtenissen die van invloed zijn op je hypotheek. We hebben de belangrijkste op een rij gezet.

Wat kost het?

Een huis kopen is financieel een flinke stap. Dat weet je inmiddels vast zelf.

Welke kosten daarbij precies komen kijken, hebben we voor je op een rij gezet. Inclusief een aantal handige tools. Leuk en leerzaam om te doen en het geeft je alvast wat inzicht.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Het gaat om de beste keuze voor jou. Wij noemen dat onafhankelijk hypotheekadvies. Zodat je weet, voelt en erop vertrouwt dat je dé hypotheek hebt die bij jou past, zonder dat je een euro teveel betaalt.

Niet voor niks werken we samen met veel verschillende aanbieders. Zo vinden we ongetwijfeld een hypotheek die het beste aansluit bij jouw wensen.

Wat klanten zeggen

Hamza

19/04/2024
★★★★★

Mersed is zeer bekwaam en heel behulpzaam. ik ben heel tevreden met Mersed als adviseur!

Remco

19/04/2024
★★★★★

Altijd een goed gesprek,hij helpt mij al jaren met dit soort zaken. Duidelijke uitleg en overzichtelijke antwoorden

anoniem

18/04/2024
★★★★★

Klaas heeft mijn financiën grondig doorgenomen en me uitstekend geadviseerd!

Jelle Schenk

14/04/2024
★★★★★

Richard gaf tijdens mijn pensioen adviesgesprek op een zeer persoonlijke en overzichtelijke manier inzicht en dacht daarmee op een eerlijke manier mee over de rol die KOK Advies (op dit moment) wel of niet zou kunnen spelen.

Bergkamp

11/04/2024
★★★★

Deskundig, geduldig en vriendelijk. Goed mee denken met mijn vragen

M

10/04/2024
★★★★★

Zeer betrokken financieel adviseur, heeft breder gekeken dan alleen de hypotheek, alles zorgvuldig geregeld en was laagdrempelig benaderbaar voor al onze vragen. Absoluut een aanrader.

Junaid Raja

08/04/2024
★★★★★

Very clear advice and step by step follow up. Klaas provided a very comprehensive of the options available keeping in mind the family requirement and the financial situation.

Rutger

21/03/2024
★★★★★

Mike was tijdens de gesprekken erg behulpzaam, gaf duidelijk inzicht in de financiële mogelijkheden en dacht altijd goed mee om tot het beste resultaat te komen.

anoniem

09/03/2024
★★★★★

Compleet en persoonlijk, prettig en terzake. Vriendelijk inclusief nazorg en vinger aan de pols.

Kitty

01/03/2024
★★★★★

Prettig geholpen,advies was helder, werd duidelijk uitgelegd;ook met behulp van grafieken wat het geheel inzichtelijk maakt. Er werd alle tijd genomen voor uitleg en om vragen te stellen. Rapport werd binnen 1 week thuisgestuurd en ook daarin stond alles wat in gesprek aan de orde kwam nog eens helder en duidelijk op papier. We zijn zeer tevreden!

Veelgestelde vragen

Hoeveel kan ik lenen? Kan ik profiteren van de lage rente door over te sluiten? Neem je eigen geld mee of niet?

Antwoord:

De maximale lening is afhankelijk van het inkomen (en eventuele andere lasten zoals (studie-)schulden en de marktwaarde van de woning, eventueel na verbouwing. De laagste van de twee geldt. Nieuwsgierig hoeveel hypotheek je kan krijgen? Reken hier zelf uit hoeveel je ongeveer kan lenen en wat dat maandelijks ongeveer kost. Stel jezelf vooral ook de vraag wat je maximaal per maand kwijt wilt zijn aan een hypotheek. Want misschien wil je ook geld overhouden voor je hobby, sport, tripjes of om te sparen.

Antwoord:

De rente is op dit moment inderdaad laag, daarom kiezen veel mensen ervoor om nu hun (aflossingsvrije) hypotheek over te sluiten naar een aantrekkelijke hypotheek met een lagere rente. Aan het openbreken van een lopende hypotheek zijn voorwaarden verbonden. Zoals het betalen van een boeterente. In veel gevallen staat de te betalen boeterente niet in verhouding tot het profijt van de lagere maandlasten. Wij rekenen graag voor je uit of oversluiten voor jou aantrekkelijk is, zodat ook jij kan profiteren van lagere maandlasten.

Antwoord:

Als starter moet je in alle gevallen eigen geld inbrengen voor de kosten koper en de financieringskosten. Hoeveel is per aankoop verschillend.