Hypotheek

Je droomhuis realiseren

Je hebt je droomhuis gevonden. De financiering is de volgende stap. Het maakt niet uit of je nu voor het eerst een huis koopt, een andere woning, in loondienst bent of ondernemer. Voor iedereen is een passende hypotheek te vinden. Kijk snel wat voor jouw situatie de volgende stap is.

Hypotheek

Je eerste huis

Ga je voor het eerst een woning kopen? Dan komt er veel op je af. Je hebt waarschijnlijk geen idee waar te beginnen. Onze adviseurs leggen het stap voor stap uit. Zodat jij met een gerust gevoel een goede start maakt op de woningmarkt.

Hypotheek

Volgende huis kopen

Ook voor huizenbezitters is een woning kopen speciaal. Je hypotheek meenemen, overwaarde, overbruggingskrediet, dubbele lasten en nog veel meer. Hoe zit dat eigenlijk voor niet-starters? Onze adviseurs weten er alles van. En beantwoorden al je vragen en geven je persoonlijk en onafhankelijk advies.

Hypotheek

Als ZZP’er of ondernemer

Is het als ZZP’er of ondernemer lastig om een hypotheek te krijgen? Meestal niet. De hypotheekaanvraag duurt alleen iets langer. Om de simpele reden dat je als ondernemer geen salarisstrook en werkgeversverklaring kan overleggen. Daarom heb je een inkomensverklaring nodig. Wat dat is en hoe we je daarbij kunnen helpen, leggen we je graag uit. Zodat je ook als ondernemer of ZZP’er je woonwens kan vervullen.

Elke hypotheek begint met een kop koffie.

Een huis kopen is best spannend en levert veel vragen op. Vragen die we graag voor je beantwoorden. Kom gerust langs. Geheel vrijblijvend. Bellen kan natuurlijk ook.

Hypotheek

Oversluiten en bijlenen

De rente staat op een historisch laag niveau. Het oversluiten van jouw hypotheek naar een andere geldverstrekker kan dan aantrekkelijk zijn. Ook als je verbouwingsplannen hebt helpt een lage rente bij het eerder mogelijk maken van je wensen. Reken wel goed door of het ook voor jou interessant is.

Belangrijke momenten in je leven

Een nieuwe baan, kinderen, scheiden of helaas misschien werkeloos. Gebeurtenissen die van invloed zijn op je hypotheek. We hebben de belangrijkste op een rij gezet.

Wat kost het?

Een huis kopen is financieel een flinke stap. Dat weet je inmiddels vast zelf.

Welke kosten daarbij precies komen kijken, hebben we voor je op een rij gezet. Inclusief een aantal handige tools. Leuk en leerzaam om te doen en het geeft je alvast wat inzicht.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Het gaat om de beste keuze voor jou. Wij noemen dat onafhankelijk hypotheekadvies. Zodat je weet, voelt en erop vertrouwt dat je dé hypotheek hebt die bij jou past, zonder dat je een euro teveel betaalt.

Niet voor niks werken we samen met veel verschillende aanbieders. Zo vinden we ongetwijfeld een hypotheek die het beste aansluit bij jouw wensen.

Wat klanten zeggen

Mark

30/11/2023
★★★★

Deskundigheid goed. Altijd snel bereikbaar voor vragen. Duidelijke uitleg in begrijpelijke taal.

A.W.S. van den Ancker

30/11/2023
★★★★★

Goeie duidelijke uitleg, En een fijn professioneel maar informeel gesprek..Kok advies werkt gewoon met mensen die het echt snappen.

Roos

20/11/2023
★★★★★

Léoni Kok adviseerde ons met veel expertise, waarbij duidelijk werd dat zij er echt plezier in had om voor ons de best bij ons passende hypotheek te vinden. Vanwege onze situatie (mijn man komt van buiten de EU) hadden wij soms specifieke vragen, die zij steeds uitstekend wist te beantwoorden. Ook kende zij het aanbod van hypotheekverstrekkers zeer goed, tot in de details, en kon daardoor goed de hypotheekverstrekker vinden die het beste aansluit bij onze wensen. Met zeer veel geduld, en in het Engels, legde zij ons alle mogelijkheden uit, en informeerde ons steeds over de consequenties van elke keuze. Zo konden wij een goed doordachte keuze maken. De gesprekken waren ook nog eens zeer plezierig! Jenny Veldhuis heeft alles voor ons fantastisch afgehandeld en begeleid, en ook zij beantwoordde onze vragen altijd zeer kundig en sympathiek. Ook collega Zico heeft voor ons de bijkomende opstalverzekering zeer snel en kundig afgehandeld. Al met al zijn we ontzettend blij met de professionele, proactieve, persoonlijke en sympathieke dienstverlening van het team van KOK Advies!

Ruud

20/11/2023
★★★★★

Zeer goede en vriendelijke uitleg. Maakt ook waar wat de adviseur heeft gezegd

Annemarie

05/11/2023
★★★★★

Je krijgt snel en transparant advies. Het hele team van KOK Advies staat altijd voor je klaar.

Annemarie

05/11/2023
★★★★★

Klaas is deskundig, heel aardig en legt alles helder uit.

Olaf

02/11/2023
★★★★★

Uitstekend geholpen en bij de hand genomen door Mike en KOK Advies bij het regelen van de eerste hypotheek.

Paul

01/11/2023
★★★★★

Richard is heel bekwaam en snapt precies de bedoeling van het gesprek en is thuis in de materie en legt dat begrijpelijk uit

Rob

30/10/2023
★★★★★

Richard is zakelijk maar zeer prettig in omgang, met humor. Hij is goed met cijfers, snel en nauwkeurig. Hij heeft verstand van financieel plannen en van de gebruikte software. Hij communiceert duidelijk, maakt complexe zaken eenvoudig. Ik heb zelf de data aangeleverd en samen met Richard alles doorgenomen en besproken. Dit gaf een verhelderend overzicht en inzicht. TOP!

R. Janssen

29/10/2023
★★★★★

De adviseur heeft meegedacht met verschillende toekomstige scenario’s en de bijbehorende mogelijkheden. De adviseur is zeer kundig en kan de informatie helder overbrengen. Het advies heeft ons precies opgeleverd waar we naar op zoek waren, namelijk inzicht in de toekomstige financiële situatie. Naast de deskundigheid is het contact met de adviseur heel prettig.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kan ik lenen? Kan ik profiteren van de lage rente door over te sluiten? Neem je eigen geld mee of niet?

Antwoord:

De maximale lening is afhankelijk van het inkomen (en eventuele andere lasten zoals (studie-)schulden en de marktwaarde van de woning, eventueel na verbouwing. De laagste van de twee geldt. Nieuwsgierig hoeveel hypotheek je kan krijgen? Reken hier zelf uit hoeveel je ongeveer kan lenen en wat dat maandelijks ongeveer kost. Stel jezelf vooral ook de vraag wat je maximaal per maand kwijt wilt zijn aan een hypotheek. Want misschien wil je ook geld overhouden voor je hobby, sport, tripjes of om te sparen.

Antwoord:

De rente is op dit moment inderdaad laag, daarom kiezen veel mensen ervoor om nu hun (aflossingsvrije) hypotheek over te sluiten naar een aantrekkelijke hypotheek met een lagere rente. Aan het openbreken van een lopende hypotheek zijn voorwaarden verbonden. Zoals het betalen van een boeterente. In veel gevallen staat de te betalen boeterente niet in verhouding tot het profijt van de lagere maandlasten. Wij rekenen graag voor je uit of oversluiten voor jou aantrekkelijk is, zodat ook jij kan profiteren van lagere maandlasten.

Antwoord:

Als starter moet je in alle gevallen eigen geld inbrengen voor de kosten koper en de financieringskosten. Hoeveel is per aankoop verschillend.