Hypotheek

Je droomhuis realiseren

Je hebt je droomhuis gevonden. De financiering is de volgende stap. Het maakt niet uit of je nu voor het eerst een huis koopt, een andere woning, in loondienst bent of ondernemer. Voor iedereen is een passende hypotheek te vinden. Kijk snel wat voor jouw situatie de volgende stap is.

Hypotheek

Je eerste huis

Ga je voor het eerst een woning kopen? Dan komt er veel op je af. Je hebt waarschijnlijk geen idee waar te beginnen. Onze adviseurs leggen het stap voor stap uit. Zodat jij met een gerust gevoel een goede start maakt op de woningmarkt.

Hypotheek

Volgende huis kopen

Ook voor huizenbezitters is een woning kopen speciaal. Je hypotheek meenemen, overwaarde, overbruggingskrediet, dubbele lasten en nog veel meer. Hoe zit dat eigenlijk voor niet-starters? Onze adviseurs weten er alles van. En beantwoorden al je vragen en geven je persoonlijk en onafhankelijk advies.

Hypotheek

Als ZZP’er of ondernemer

Is het als ZZP’er of ondernemer lastig om een hypotheek te krijgen? Meestal niet. De hypotheekaanvraag duurt alleen iets langer. Om de simpele reden dat je als ondernemer geen salarisstrook en werkgeversverklaring kan overleggen. Daarom heb je een inkomensverklaring nodig. Wat dat is en hoe we je daarbij kunnen helpen, leggen we je graag uit. Zodat je ook als ondernemer of ZZP’er je woonwens kan vervullen.

Elke hypotheek begint met een kop koffie.

Een huis kopen is best spannend en levert veel vragen op. Vragen die we graag voor je beantwoorden. Kom gerust langs. Geheel vrijblijvend. Bellen kan natuurlijk ook.

Hypotheek

Oversluiten en bijlenen

De rente staat op een historisch laag niveau. Het oversluiten van jouw hypotheek naar een andere geldverstrekker kan dan aantrekkelijk zijn. Ook als je verbouwingsplannen hebt helpt een lage rente bij het eerder mogelijk maken van je wensen. Reken wel goed door of het ook voor jou interessant is.

Belangrijke momenten in je leven

Een nieuwe baan, kinderen, scheiden of helaas misschien werkeloos. Gebeurtenissen die van invloed zijn op je hypotheek. We hebben de belangrijkste op een rij gezet.

Wat kost het?

Een huis kopen is financieel een flinke stap. Dat weet je inmiddels vast zelf.

Welke kosten daarbij precies komen kijken, hebben we voor je op een rij gezet. Inclusief een aantal handige tools. Leuk en leerzaam om te doen en het geeft je alvast wat inzicht.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Het gaat om de beste keuze voor jou. Wij noemen dat onafhankelijk hypotheekadvies. Zodat je weet, voelt en erop vertrouwt dat je dé hypotheek hebt die bij jou past, zonder dat je een euro teveel betaalt.

Niet voor niks werken we samen met veel verschillende aanbieders. Zo vinden we ongetwijfeld een hypotheek die het beste aansluit bij jouw wensen.

Wat klanten zeggen

Helene

16/05/2022
★★★★★

Kok Advies heeft ons geadviseerd en ondersteund bij het oversluiten van onze hypotheek. Omdat het om een tweede woning ging was het behoorlijk ingewikkelend en zaten er allerlei haken en ogen aan. Het hele proces was daarom intensief en tijdrovend. Kok Advies heeft ons hier soepel en professioneel doorheen geleid, legde alles helder en geduldig uit waardoor we vertrouwen bleven houden dat alles goed zou komen. Ze reageren altijd snel en vriendelijk. Ik ben blij dat zij onze adviseurs waren en raad ze iedereen aan!

Marco Frijhoff

15/05/2022
★★★★★

aandachtig, snel tot de kern en uitgaand van mijn mogelijkheden en wensen!!!

J. van den Berg

12/05/2022
★★★★★

Het was een prettig gesprek waarin meerdere kanten van het starten als ondernemer bekeken werden. Mijn directe vraag ging wel over rechtsbijstand, maar omdat Marjolein echt geinteresseerd was, werd mij duidelijk dat Kok Advies mij en mijn partner op meerdere punten van dienst konden zijn.

Barbara

11/05/2022
★★★★★

Heel goed voorbereid, vakkundig advies, plezierig gesprek

MvO

03/05/2022
★★★★★

Er is goed geluisterd naar onze wensen en een realistisch plan opgezet.

A. R. R.

26/04/2022
★★★★★

Het was een open en drempelverlagend gesprek. De heer Richard is vlot , spontaan en plezierig in het afhandelen van onze serieuze en moeilijke ingewikkelde pensioen en lijfrente afwikkelingen. Wij hebben het prettig ervaren .

Sharida

23/04/2022
★★★★★

Je moeder is kort geleden overleden. Even flink adem halen om wat bladzijdes om te slaan en te denken aan een nieuw hoofdstuk in een andere stad. In deze gemoedstoestand klopte ik eind vorig jaar aan bij Kok Advies. Ik stond voor de taak om mijn moeders appartement te verkopen (denk opbrengst minus erfbelasting), een nieuw appartement te zoeken en vervolgens mijn eigen appartement te verkopen. Ik vond het allemaal maar knap ingewikkeld, maar werd tot in de puntjes begeleid door Klaas en zijn collega's Thom en Jenny. Hen was geen moeite te veel was om mij keer op keer alles goed uit te leggen. Toen ik uiteindelijk op dinsdag 19 april bij mijn familienotaris in Rotterdam zat, complimenteerde hij me zelf met mijn hypotheekadviseur omdat die (lees: Klaas) naar zijn mening een zeer verantwoorde en tegelijkertijd gunstige hypotheekopzet voor mij had gerealiseerd. Hier geen hypotheekadviseur waar je tien keer wordt doorverbonden of waar je je eerst door een uitgebreid keuzemenu heen moet worstelen, maar eentje van de persoonlijke aandacht die de menselijke maat voortdurend in het oog houdt. Een 10 met een griffel.

Frank de Jong

08/04/2022
★★★★★

Wij hebben te maken gehad met een gecompliceerde financiering. Wij zijn Klaas en Kok Advies team zeer dankbaar voor de zeer professionele manier van aanpak. Vooral het zoeken naar oplossingen en het meewerkend vermogen heeft ons bijzonder positief verrast. Sommige adviseurs werken gewoon een "checklist" af. Maar Klaas ging out-of-the box handelen en kwam tot een mooi resultaat. Top gedaan.

aanvraag verbouwingshypotheek

06/04/2022
★★★★★

Het advies, planning en de uitvoering van de hypotheekaanvraag waren zeer effectief. De samenwerking met Mike verliep zeer prettig. Alles werd goed doorgesproken en de afspraken zeer goed nagekomen. Ik kom zeker terug als ik advies nodig heb. Nogmaals dank Gr ronald Huijben

A. Bijlsma

15/03/2022
★★★★★

Mijn dossier was ingewikkeld (vanwege complexe afspraken rondom een scheiding) en daarnaast wilde ik bekijken of ik eeuwihduren erfpacht kon gaan afkopen. Ik ben ZZper in de creatieve sector en had er eigenlijk niet erg veel hoop op dat het mij allemaal zou lukken. Maar vanaf seconde 1 dacht Leoni Kok (in samenwerking met Thom Berkvens) pro-actief met mij mee en zette zij zich met extreem veel zorg, aandacht en deskundigheid voor mij in. De uitkomst van haar adviezen, bemiddeling en inzet heeft mij uiteindelijk nog veel beter geholpen dan ik ooit had kunnen voorzien. Alle andere medewerkers van Kok Advies zijn overigens ook net zo aandachtig en zorgvuldig, en natuurlijk vooral deskundig. Ze gaan dus tot het uiterste om je wensen mogelijk te maken. Dat vond ik vooral opvallend, dat ze niet zomaar opgeven en juist alle uitdagingen aangaan. Ik raad het bedrijf KOK Advies, en meer specifiek Leoni Kok als financieel/hypotheekadviseur, dan ook van harte aan, zonder enige twijfel zeg ik: doen! Beste beslissing ooit!

Veelgestelde vragen

Hoeveel kan ik lenen? Kan ik profiteren van de lage rente door over te sluiten? Neem je eigen geld mee of niet?

Antwoord:

De maximale lening is afhankelijk van het inkomen (en eventuele andere lasten zoals (studie-)schulden en de marktwaarde van de woning, eventueel na verbouwing. De laagste van de twee geldt. Nieuwsgierig hoeveel hypotheek je kan krijgen? Reken hier zelf uit hoeveel je ongeveer kan lenen en wat dat maandelijks ongeveer kost. Stel jezelf vooral ook de vraag wat je maximaal per maand kwijt wilt zijn aan een hypotheek. Want misschien wil je ook geld overhouden voor je hobby, sport, tripjes of om te sparen.

Antwoord:

De rente is op dit moment inderdaad laag, daarom kiezen veel mensen ervoor om nu hun (aflossingsvrije) hypotheek over te sluiten naar een aantrekkelijke hypotheek met een lagere rente. Aan het openbreken van een lopende hypotheek zijn voorwaarden verbonden. Zoals het betalen van een boeterente. In veel gevallen staat de te betalen boeterente niet in verhouding tot het profijt van de lagere maandlasten. Wij rekenen graag voor je uit of oversluiten voor jou aantrekkelijk is, zodat ook jij kan profiteren van lagere maandlasten.

Antwoord:

Als starter moet je in alle gevallen eigen geld inbrengen voor de kosten koper en de financieringskosten. Hoeveel is per aankoop verschillend.