Hypotheek

Je droomhuis realiseren

Je hebt je droomhuis gevonden. De financiering is de volgende stap. Het maakt niet uit of je nu voor het eerst een huis koopt, een andere woning, in loondienst bent of ondernemer. Voor iedereen is een passende hypotheek te vinden. Kijk snel wat voor jouw situatie de volgende stap is.

Hypotheek

Je eerste huis

Ga je voor het eerst een woning kopen? Dan komt er veel op je af. Je hebt waarschijnlijk geen idee waar te beginnen. Onze adviseurs leggen het stap voor stap uit. Zodat jij met een gerust gevoel een goede start maakt op de woningmarkt.

Hypotheek

Volgende huis kopen

Ook voor huizenbezitters is een woning kopen speciaal. Je hypotheek meenemen, overwaarde, overbruggingskrediet, dubbele lasten en nog veel meer. Hoe zit dat eigenlijk voor niet-starters? Onze adviseurs weten er alles van. En beantwoorden al je vragen en geven je persoonlijk en onafhankelijk advies.

Hypotheek

Als ZZP’er of ondernemer

Is het als ZZP’er of ondernemer lastig om een hypotheek te krijgen? Meestal niet. De hypotheekaanvraag duurt alleen iets langer. Om de simpele reden dat je als ondernemer geen salarisstrook en werkgeversverklaring kan overleggen. Daarom heb je een inkomensverklaring nodig. Wat dat is en hoe we je daarbij kunnen helpen, leggen we je graag uit. Zodat je ook als ondernemer of ZZP’er je woonwens kan vervullen.

Elke hypotheek begint met een kop koffie.

Een huis kopen is best spannend en levert veel vragen op. Vragen die we graag voor je beantwoorden. Kom gerust langs. Geheel vrijblijvend. Bellen kan natuurlijk ook.

Hypotheek

Oversluiten en bijlenen

De rente staat op een historisch laag niveau. Het oversluiten van jouw hypotheek naar een andere geldverstrekker kan dan aantrekkelijk zijn. Ook als je verbouwingsplannen hebt helpt een lage rente bij het eerder mogelijk maken van je wensen. Reken wel goed door of het ook voor jou interessant is.

Belangrijke momenten in je leven

Een nieuwe baan, kinderen, scheiden of helaas misschien werkeloos. Gebeurtenissen die van invloed zijn op je hypotheek. We hebben de belangrijkste op een rij gezet.

Wat kost het?

Een huis kopen is financieel een flinke stap. Dat weet je inmiddels vast zelf.

Welke kosten daarbij precies komen kijken, hebben we voor je op een rij gezet. Inclusief een aantal handige tools. Leuk en leerzaam om te doen en het geeft je alvast wat inzicht.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Het gaat om de beste keuze voor jou. Wij noemen dat onafhankelijk hypotheekadvies. Zodat je weet, voelt en erop vertrouwt dat je dé hypotheek hebt die bij jou past, zonder dat je een euro teveel betaalt.

Niet voor niks werken we samen met veel verschillende aanbieders. Zo vinden we ongetwijfeld een hypotheek die het beste aansluit bij jouw wensen.

Wat klanten zeggen

Colin en Chantal

18/01/2023
★★★★★

Klaas is een zeer kundige man, weet waar hij over praat, stelt de goede vragen, vraagt door en trekt de juiste conclusies. Wij hadden een prettig gesprek, en weten nu ook wat voor vervolgstappen we gaan zetten, gebaseerd op het advies van Klaas.

Willemyn

11/01/2023
★★★★★

Wat super fijn is bij bureau Kok advies, is dat er altijd ruimte is om vragen te stellen, ook de kleine vragen tussen door. Ze nemen tijd om samen naar de vraag te kijken en nodigen altijd uit contact op te nemen als er nog iets niet helder is. Ze zijn kundig en heel vriendelijk.

RAS

09/01/2023
★★★★★

Thom nam uitgebreid de tijd voor ons, had zich goed voorbereid op het gesorek en gaf ons een helder advies. Erg fijn.

Peter

28/12/2022
★★★★

Plezierig gesprek waarin al onze vragen helder werden beantwoord. De finrust tool werkte niet geheel vlekkeloos dus er was wat bijstelling tijdens het gesprek nodig.

Andy McConnell

19/12/2022
★★★★★

Provided good advice, responsive, personal touch with employees following up on items on their days off etc.

GvW

13/12/2022
★★★★★

Deskundig advies en zeer prettig gesprek. Richard neemt uitgebreid de tijd voor je. We hebben er een prima gevoel over!

T.B.

09/12/2022
★★★★★

Compleet en duidelijk in de voorziening van informatie, goed advies, snel en klantvriendelijk contact.

Sico

07/12/2022
★★★★★

Mike weet ingewikkelde zaken op een symplistische manier uit te leggen, wat het grote geheel een stuk duidelijker maakt.

Johnny

06/12/2022
★★★★★

Prettig in omgang en gesprek,duidelijk verhaal en goede communicatie ze zitten er voor je “bovenop” En via telefoon goed bereikbaar voor vragen kortom mijn samenwerking met Kok advies was/is erg prettig.

Jan

04/12/2022
★★★★

fijn gesprek gehad ter overname van onze verzekeringen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kan ik lenen? Kan ik profiteren van de lage rente door over te sluiten? Neem je eigen geld mee of niet?

Antwoord:

De maximale lening is afhankelijk van het inkomen (en eventuele andere lasten zoals (studie-)schulden en de marktwaarde van de woning, eventueel na verbouwing. De laagste van de twee geldt. Nieuwsgierig hoeveel hypotheek je kan krijgen? Reken hier zelf uit hoeveel je ongeveer kan lenen en wat dat maandelijks ongeveer kost. Stel jezelf vooral ook de vraag wat je maximaal per maand kwijt wilt zijn aan een hypotheek. Want misschien wil je ook geld overhouden voor je hobby, sport, tripjes of om te sparen.

Antwoord:

De rente is op dit moment inderdaad laag, daarom kiezen veel mensen ervoor om nu hun (aflossingsvrije) hypotheek over te sluiten naar een aantrekkelijke hypotheek met een lagere rente. Aan het openbreken van een lopende hypotheek zijn voorwaarden verbonden. Zoals het betalen van een boeterente. In veel gevallen staat de te betalen boeterente niet in verhouding tot het profijt van de lagere maandlasten. Wij rekenen graag voor je uit of oversluiten voor jou aantrekkelijk is, zodat ook jij kan profiteren van lagere maandlasten.

Antwoord:

Als starter moet je in alle gevallen eigen geld inbrengen voor de kosten koper en de financieringskosten. Hoeveel is per aankoop verschillend.