Maatschappelijke Relevantie

Je staat er wellicht niet direct bij stil, maar naast financiële dienstverlening, dragen wij ook graag ons steentje bij aan diverse sociale en maatschappelijke vraagstukken.

Maatschappelijke Relevantie

Zo adviseren wij onze klanten bij het zorgvuldig en verantwoord beheren van hun inkomsten en uitgaven. Bij aanvragen van hypotheek, verzekeringen of pensioen, wordt bekeken of de klant geen of onnodige financiële risico’s neemt. Zo adviseren we niet alleen tijdens een eerste aanvraag, maar ook in de jaren die daarop volgen of bij een veranderde persoonlijke situatie. Het leven verandert nou eenmaal constant, dus ook jouw persoonlijke en financiële situatie. Daarnaast verzorgen wij ook op diverse vlakken budgetvoorlichting en onderwijs (o.a. Week van het Geld).

Net zoals iedereen, hechten wij er ook veel waarde aan dat ongewenste situaties buiten de deur worden gehouden. Ondersteund met wet-en regelgeving, bewaken wij de registratie van personen en de zuivere herkomst van hun financiën. Niet alleen is deze ‘poortwachter-taak’ de afgelopen jaren in belang toegenomen. Wij vinden het nou eenmaal belangrijk om te staan voor de navenante verwachtingen en verantwoordelijkheden die daarbij horen. Op die manier hebben wij als financieel adviseur dus ook een maatschappelijke relevantie, alleen al omdat ook wij onderdeel zijn van de financiële keten. Maar er is meer.

Als je al bijna 40 jaar actief bent in de regio, dan ben je uiteraard  bekend met het wel en wee van de inwoners. Maar zoiets gaat niet vanzelf. Want naast onze persoonlijke interesse en betrokkenheid, hebben wij ons door de jaren heen ook als partner mogen verbinden aan diverse regionale verenigingen en initiatieven. Omdat we zelf zulke enorme sportliefhebbers zijn, ondersteunen wij de voetbalverenigingen Roda’23 en SV Ouderkerk, korfbalvereniging KVA, watersportvereniging WVOP, Zwembad Amstelland, de Wielerronde van Amstelveen, de KOK Kerstloop van atletiekvereniging De Startbaan. Naast de sport, dragen wij ook de cultuur een warm hart toe. Zo ondersteunen wij ook de Toneelvereniging TOBO, Musicalvereniging OVA Amstelveen en het muziekfestival Jazz in het Dorp. En als Amstelveense ondernemers, dragen wij uiteraard ook graag ons steentje bij aan de herbouw van de St. Urbanuskerk, een baken binnen de Amstelveense gemeenschap dat in 2018 grotendeels door brand werd verwoest. Daarnaast steunen wij jaarlijks de Riki Stichting via het brengen kerstpakketten naar (eenzame) ouderen die iets extra's wordt gegund. 

Het gezegde ‘Een betere wereld begint bij jezelf’ hebben wij niet voor niets met beide armen omarmd. Toen wij in 2017 een bedrijfspand uit de jaren ’70 betrokken, hebben wij deze eerst duurzaam gerenoveerd met de meest moderne technieken, waardoor het energielabel van G naar A is gegaan. En door onze volledig digitale werkwijze, zult u op ons kantoor of bij onze thuiswerkende collega’s nog amper papier of prints aantreffen. Uiteraard bestaat ons wagenpark grotendeels uit volledig elektrische auto’s, terwijl ook een groot aantal van ons op de fiets naar kantoor komt. Dat is wel zo gezond en vriendelijk voor het milieu.

Uiteraard draait alles om mensen, gelukkig ook bij ons. Daarom ook zijn we een Erkend Leerbedrijf voor zowel MBO als HBO, om zo de volgende generatie te helpen bij de start van hun loopbaan. We hebben dan ook doorlopend plek voor een stagiair en diverse werkstudenten. Met trots kunnen we dan ook zeggen, dat er inmiddels al 2 stagiaires zijn doorgestroomd naar vaste medewerker. Op deze manier hopen we in de toekomst nog meer nieuwe collega’s te mogen verwelkomen.

Je ziet het, ons motto ‘Leef je leven met financiële rust’ proberen we niet alleen als financieel partner voor je te realiseren, maar ook als maatschappelijk partner. Tot snel dus, de koffie staat klaar.