Financieel zorgeloos leven, wie wil dat nou niet?

 

Je financiële situatie privé goed op orde hebben, geeft rust en ruimte om je leven te leven. Ook als je ziek wordt of straks na je pensioen. Hoe krijg én houd jij deze zaken op orde? Niet iedereen duikt even graag in de papieren om het te regelen. Je besteedt jouw vrije tijd waarschijnlijk liever aan jouw gezin, de sportschool of een avondje uit. Je kunt jouw financiële zaken met een gerust hart aan ons over laten.

Welke wensen heb je?

Het uitzoekwerk doen wij graag voor je. Net als het opstellen van een goed onderbouwd financieel plan, voor na je pensioen bijvoorbeeld. Want misschien droom je al jaren van een tweede huis of die mooie reis. En wie weet lukt het om eerder te stoppen met werken.

Stel jezelf eens de volgende vragen:

 • Heb ik voldoende inkomen zodra ik stop met werken?
 • Is eerder stoppen met werken (nog steeds) mogelijk?
 • Hoe laat ik mijn gezin financieel achter na eventueel overlijden?
 • Hoe kan ik vermogen opbouwen om de studie van de kinderen te betalen?
 • Wat zijn de financiële gevolgen van een scheiding?
 • Ik heb een lijfrentekapitaal, hoe benut ik deze fiscaal het meest maximaal?
 • Is extra aflossen op de hypotheek verstandig?
 • Wat zijn de gevolgen voor mijn inkomen als ik arbeidsongeschikt raak?

Antwoord op deze vragen, geeft financiële rust. Kom je er niet uit? Laat ons je helpen.

Geen kopzorgen om geld

Het is geen leuke, maar dus wél een belangrijke taak om financiële onzekerheden rondom een vroegtijdig overlijden van jou of je partner weg te nemen. Het leven kan nu eenmaal anders lopen. Net als bij arbeidsongeschiktheid, dan kun je sterk in inkomen terugvallen. Ook hier kun je gelukkig voorzieningen voor treffen en het eventuele gat opvangen met een verzekering.

Wat betekent financiële rust?

Als je privé financiële rust hebt, weet je precies hoe je ervoor staat en wat je (niet) moet doen om lekker te kunnen blijven leven. Dus ook als je met pensioen gaat, arbeidsongeschikt raakt of zou komen te overlijden. Het laatste hopen wij natuurlijk niet, maar het geeft ongetwijfeld rust als jouw nabestaanden goed verzorgd achter blijven. Onze financieel adviseurs ontzorgen jou hierin.

Passende én realistische oplossingen

Jouw wensen zijn leidend, onze oplossingen maatwerk. Hier blijft het niet bij. Periodiek houden we vinger aan de pols, spreken we veranderingen in jouw leven met je door en houden we je op de hoogte van ontwikkelingen die invloed hebben op jouw financiële situatie. Zodat jij of jouw dierbaren niet onnodig voor vervelende verrassingen komen te staan. En jij jouw leven kunt blijven leven, met financiële rust.

Jouw volledige portefeuille in beeld

Als je een woning bezit, ben je verplicht om deze te verzekeren. En waarschijnlijk heb je een hypotheek afgesloten om jouw huis te financieren. Stuk voor stuk financiële beslissingen die met elkaar verbonden zijn en ook jouw portemonnee bepalen.

Onze adviseurs zorgen dat alle losse onderdelen met elkaar worden verbonden. Inclusief eerdergenoemde zaken als pensioen, arbeidsongeschiktheid of overlijden. Je kunt kortom rekenen op een totaalplan dat haalbaar is want dit is afgestemd op jouw situatie en wensen nu én straks. En geloof ons, dat geeft écht rust.

Welke verzekeringen of financiële producten zijn noodzakelijk?

Welke verzekeringen of financiële producten noodzakelijk zijn, is volledig afhankelijk van je persoonlijke situatie. Die is namelijk voor iedereen anders. Het is mede afhankelijk van jouw vermogenspositie, de mate van aflossing van de hypotheek of de mogelijkheid tot extra werken als jouw partner komt te overlijden of arbeidsongeschikt wordt.

Bij de start bekijken we eerst wat je zelf al hebt geregeld en wat eventuele aanpassingsmogelijkheden zijn. Pas als blijkt dat jouw dekking onvoldoende is, zullen wij een financieel product adviseren zoals een overlijdensrisicoverzekering, een arbeidsongeschiktheidsverzekering of een vermogensopbouw product.

Maak jouw financiële foto

Een financiële foto brengt jouw huidige situatie in beeld. Onze adviseurs helpen je met het treffen van alle voorzieningen, inclusief het zichtbaar maken van de benodigde budgetten. De procedure is eenvoudig: aangezien via jouw DigiD de meeste gegevens voorhanden zijn, hoef je zelf nauwelijks stukken te verzamelen. In een gesprek van ongeveer 2 uur geven wij je vervolgens inzicht, antwoord op je vragen en stellen wij de financiële foto op. Inclusief gespreksverslag en suggesties voor oplossingen op basis van jouw wensen. Zo zet je concreet stappen naar financiële rust

Slimme rekentools

Voor inzicht in jouw huidige of toekomstige uitgaven:  www.persoonlijkbudgetadvies.nibud.nl

Voor inzicht in de huidige stand van jouw pensioenen: www.mijnpensioenoverzicht.nl

Weten wat een overlijdensrisicoverzekering kost? 
Bereken ORV premie

Wat kun je nu zelf doen?

Wil je alvast aan de slag? Zet dan je wensen op papier:

 • Tot welke leeftijd wil ik werken?
 • Hoe lang wil ik in de huidige woning blijven wonen?
 • Wil ik op dezelfde manier blijven leven?
 • Zet je huidige uitgaven op een rij. 
 • Heb ik meer of minder geld nodig?
 • Wat zijn mijn financiële of fiscale vragen?

Wat kost zo’n foto?

De financiële foto kost eenmalig €675,-. Het is ook mogelijk om dit in termijnen te betalen. Een bestaande klant krijgt €150,- korting. Met de financiële foto krijg je inzicht en tips voor eventuele, nog te treffen voorzieningen. En aangezien jouw persoonlijke omstandigheden zullen veranderen in de toekomst, wat natuurlijk weer impact heeft op jouw financiële situatie, kun je additioneel kiezen voor een KOK Advies FinRust serviceabonnement. 

Wat krijg ik voor een FinRust Serviceabonnement?

Met het afsluiten van het FinRust Serviceabonnement ben je ook in de toekomst verzekerd van financiële rust. De kosten zijn € 27,50 per maand, inclusief het beheer van alle verzekeringen, hypotheek en financiële producten. De financiële foto van nu is meestal anders dan over een tijdje. Jaarlijks checken wij daarom of er veranderingen zijn in je persoonlijke (financiële) situatie, bij fundamentele wijzigingen stellen wij vervolgens gericht aanpassingen voor. Eens per drie jaar maken we samen een nieuwe foto. Mogelijk moeten jouw pensioen, arbeidsongeschiktheidsverzekering of overlijdensrisicoverzekering op termijn duurzaam gewijzigd worden. Het voorkomt dat doelen niet gehaald worden of risico’s overzien.

Het team

Dit zijn ze: onze adviseurs die jou helpen met financieel inzicht en advies. Vraagstukken als pensioen, overlijden en arbeidsongeschiktheid zijn hun expertis. Ook voor fiscale vragen kun je bij hun terecht. Ze geven onafhankelijk advies en bieden hulp bij al je financiële vragen. 

Ontmoet het team