Vragen en antwoorden
Zorgeloos verzekerd

Als je een risico's loopt en een verzekering wilt of moet sluiten, dan zijn er veel vragen. Wij hebben de meest gestelde vragen op een rij gezet. 

Veelgestelde vragen

Welke verzekeringen heb ik nodig? Voor welk bedrag moet ik mijn eigen huis verzekeren? Is een garantie tegen onderverzekering ook zakelijk mogelijk? Wat doe ik als ik schade heb? Hoe vind ik een verzekering met de beste premie en dekking? Kan ik makkelijk overstappen met de verzekeringen?

Antwoord:

Dit is in de meeste gevallen best lastig om zelf te bepalen. Wij bekijken welke risico's er wordt gelopen, welke verzekeringen relevant zijn en of er overlappende dekkingen zijn bij de verschillende verzekeringen. Nadat we alles op een rijtje hebben gezet, maken we een persoonlijk advies. Hierin staat welke verzekeringen er nodig zijn en wat dit kost. De meest gesloten verzekeringen hebben wij op een rij gezet op de specifieke pagina's.

Antwoord:

Huiseigenaren zijn verplicht een woonhuisverzekering af te sluiten vanuit de geldverstrekker. Een inboedelverzekering afsluiten is verstandig maar niet verplicht. Om te bepalen wat het verzekerde bedrag is, maken wij gebruik van waardemeters. Binnen een paar minuten weet je precies welk bedrag je moet verzekeren én krijg je een garantie tegen onderverzekering.

Antwoord:

Bij zakelijke bezittingen zijn de verschillen te groot om door een "standaard" waardemeter een garantie af te geven. Voor een opstal-, computer- of inventarisverzekering is het mogelijk om een taxatierapport op te laten stellen. Dit taxatierapport is dan 3 tot 6 jaar geldig. Gedurende die tijd wordt er voor de getaxeerde zaken een garantie gegeven.

Antwoord:

Neem dan meteen contact met ons op. Wij staan 24 uur per dag bereikbaar voor onze klanten. Wij nemen namens jou contact op met de verzekeringsmaatschappij, zoeken uit of de schade onder de dekking valt en waar deze het beste gerepareerd kan worden. Onder het menu contact kun je de schade melden en staan de telefoonnummers om contact met ons opnemen.

Antwoord:

Eigenlijk is er op deze vraag maar één antwoord: die verzekering(en) vinden wij voor je. Hoe? Op basis van jouw risico en wensen bepalen we de verzekeringen en dekking. Wij maken een uitgebreide vergelijking van meerdere verzekeraars. Samen selecteren wij de verzekering die het beste bij je aansluit.

Antwoord:

Veel mensen vinden het prettig om al hun verzekeringen door één advieskantoor te laten beheren. Het is daarnaast ook financieel voordelig om verzekeringen in een totaalpakket te bundelen. Je hoeft dat zelf niet te regelen. Wij zetten eerst het hele pakket op een rij en doen een voorstel. Na akkoord zorgen wij voor de omzetting via KOK Advies of zeggen de verzekering voor je op. Wel zo makkelijk.