Je eerste huis kopen

Hypotheek

Je staat op het punt om een bijzondere stap te zetten: je eerste huis kopen! Waarschijnlijk de grootste uitgave van je leven tot nu toe. Veel vragen en de uitdaging om een hypotheek te vinden die het beste bij jou past.

Daar helpen we je graag bij zodat jij je woonwens kan realiseren.

Samen zorgen dat jouw hypotheek er komt

Het kopen van jouw eerste huis moet een feestje zijn! Voordat je als starter over de drempel van je eerste huis stapt, heb je een hoop beslissingen te nemen.
 
Hulp en onafhankelijk advies krijgen is dan prettig. Wij zorgen dat je met beide benen op de grond blijft staan. Zodat je de beste hypotheek afsluit, namelijk eentje die naadloos aansluit op jouw situatie en wensen. Zonder dat je te veel betaalt.
 
Wij geven je inzicht in de maandlasten en kijken samen met jou naar eventuele gebeurtenissen in de toekomst. Want even zonder baan moet niet betekenen dat je je huis uit moet. Deze onderwerpen bespreken en afdekken, geeft financiële rust. Zodat je nu en straks zorgeloos kunt wonen in het huis van je dromen.

Wat kost het allemaal?

Ons belangrijkste doel is dat jij de beste hypotheek sluit die aansluit bij jouw wensen. Wij zijn er voor jou en niet voor de bank. Onze hele team doet er alles aan om jou personlijk, snel en duidelijk te helpen. Je wordt volledig begeleid en ontzorgt. Maar wat kost dan zo'n persoonlijk adviseur. 

Je eerste huis kopen

Hypotheek afsluiten hoe werkt dat?

Bij het kopen van je droomhuis zijn er veel vragen en sta je voor heel veel keuzes. Wat er allemaal bij komt kijken en welke stappen je moet doorlopen hebben we op een rij gezet.

Je eerste huis kopen

Wat doen wij als financieel adviseur?

Een eerste woning is uiteraard super spannend. Het is de eerste keer en er leven vele vragen. Onze rol is om jou volledig te ondersteunen met deze eerste grote aankoop. Dat begint bij de vragen

  • Wat kan en wil je lenen?
  • Hoeveel spaargeld kan en wil je inbrengen?
  • Tot aan de overdracht van de sleutel en de verzekeringen van de woning. 

In het stappenplan staat een uitgebreide beschrijving van de belangrijkste stappen. Wij helpen je door elke stap heen en staan klaar om antwoord te geven op al je vragen.

Je eerste huis kopen

Veel vragen

Je zal vast veel vragen hebben. Een aantal daarvan hebben we hieronder alvast voor je neerzet. Inclusief het antwoord. Staat jouw vraag er niet bij? Bel of mail gerust.

Een heleboel keuzes

Hoeveel kan je lenen? Staan je ouders of andere mensen garant voor je? Hoeveel ga je aflossen? Neem je eigen geld mee of niet? Wat is de invloed van (studie)schuld op de hypotheek?

Antwoord:

De maximale lening is afhankelijk van het inkomen (en eventuele andere lasten zoals (studie-)schulden en de marktwaarde van de woning, eventueel na verbouwing. De laagste van de twee geldt. Nieuwsgierig hoeveel hypotheek je kan krijgen? Reken hier zelf uit hoeveel je ongeveer kan lenen en wat dat maandelijks ongeveer kost. Stel jezelf vooral ook de vraag wat je maximaal per maand kwijt wilt zijn aan een hypotheek. Want misschien wil je ook geld overhouden voor je hobby, sport, tripjes of om te sparen.

Antwoord:

Vaak willen ouders hun kinderen helpen. Een schenking kan tot € 100.000 belastingvrij als jullie voldoen aan de belastingregels. Dit moet uiteraard wel goed worden vast gelegd. Datzelfde geldt als ouders aan hun kind(eren) geld lenen voor de eigen woning. Dit is natuurlijk (helaas) lang niet voor iedereen mogelijk. Garant staan komt slechts in uitzonderingsgevallen voor en in dergelijke gevallen moet ook het inkomen en vermogenspositie van de ouders worden beoordeeld.

Antwoord:

Om als starter in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek, moet de hele hypotheek in 30 jaar worden afgelost. Je zou nog tot maximaal 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij mogen lenen. De rente over dat deel is in dat geval niet aftrekbaar. De maandlasten zijn dan wel lager omdat je maandelijks minder aflossing hoeft te betalen.

Antwoord:

Als starter moet je in alle gevallen eigen geld inbrengen voor de kosten koper en de financieringskosten. Hoeveel is per aankoop verschillend.

Antwoord:

De (toekomstige) lasten van een studieschuld hebben invloed op de maximale hypotheek. De rente voor de DUO lening is laag, maar je moet in je maandlasten wel rekening houden met de maandelijkse aflossingsverplichting. Ook de lasten van een telefoonkrediet, credit card of mogelijke roodstand op de betaalrekening verlagen de maximale lening. Tip: vraag alvast een BKR overzicht op!

Je eerste woning begint met een kop koffie van ons

Je eerste woning kopen, is een enorme uitgave. Het roept een hoop vragen op. Je krijgt te maken met onderwerpen waar je nog niet eerder over hebt nagedacht. Misschien ben je het overzicht kwijt. 
 
Kom gerust eens langs voor een kop koffie. In een eerste gesprek van ongeveer 1 uur helpen we je graag op weg. Zonder kosten en geheel vrijblijvend.

Ik wil graag een afspraak maken voor een eerste gratis hypotheekgesprek

Het team

Dit zijn ze: onze hypotheekadviseurs die jou graag helpen met de aankoop van je eerste woning. De eerste keer heb je uiteraard veel vragen. Wij staan klaar voor je om op al je vragen geduldig, duidelijk en snel een antwoord te geven. Daarnaast geven ze onafhankelijk advies zodat jij de beste hypotheek krijgt. 

Ontmoet het team