Het pensioen wacht niet.

Het pensioen wacht niet

Een recent onderzoek van vakbond CNV heeft licht geworpen op een belangrijk onderwerp: bijna de helft van de werkenden in Nederland vraagt zich af of ze hun huidige baan vol kunnen houden tot aan de pensioenleeftijd. Met gesprekken over het verhogen van de pensioenleeftijd naar 70 jaar, maakt zelfs twee derde zich zorgen of doorwerken tot de officiële pensioenleeftijd wel realistisch is.

Financiële planning

Dit roept een belangrijke vraag op over het belang van vroegtijdige financiële planning. Veel werknemers, met name de 57% die aangeeft in fysiek zware beroepen te werken, voelen de druk. Zonder de mogelijkheid om eerder met pensioen te gaan zonder aanzienlijke financiële gevolgen, is het tijd om actie te ondernemen. Het pensioenakkoord van 2019 en de Regeling Vervroegde Uittreding (RVU) geven sommigen de kans om eerder te stoppen, maar dit is niet altijd toereikend, vooral niet voor diegenen met een kleiner pensioen.

Zorgeloze toekomst

Maar wat betekent dit voor jou? Hoe weet je of je voldoende hebt opgebouwd om comfortabel te kunnen leven na je pensioen? En als je eerder wilt stoppen met werken, wat zijn dan de financiële gevolgen? Het zijn belangrijke vragen die veel mensen zich stellen.

Bij KOK Advies begrijpen we deze zorgen en kunnen we je een helder en deskundig advies geven om een plan te maken dat bij jou past. Of het nu gaat om het optimaliseren van je pensioenopbouw of de mogelijkheden bestuderen om eerder te stoppen met werken, we staan klaar om je te ondersteunen met persoonlijk advies.

Ben je benieuwd hoe je dit kunt aanpakken? Wil je meer weten over hoe je je pensioen kunt optimaliseren of eerder kunt stoppen met werken? Onze adviseurs staan klaar om al je vragen te beantwoorden en samen met jou aan de slag te gaan. Klik HIER om direct contact op te nemen. 

Laten we samen zorgen voor een zorgeloze toekomst.