1 januari 2021; nieuwe regelingen en wetten

1 januari 2021; nieuwe regelingen en wetten.

Per 1 januari 2021 zijn een aantal regelingen en wetten gewijzigd.  Zo zijn het minimumloon, de kinderbijslag en de AOW licht gestegen en zijn er veranderingen op het terrein van de inkomstenbelasting. Maar ook zijn er veranderingen voor het eigenwoningforfait, zorgverzekering, kinderbijslag en heb je in een aantal situaties minder belastingvoordeel bij aftrekposten.

En wie overweegt een huis te kopen, krijgt mogelijk te maken met de nieuwe regels rondom de overdrachtsbelasting. En wie al een huis heeft, kan een lager tarief voor de aftrek van hypotheekrente tegemoet zien. Ook op het terrein van de inkomstenbelasting en de vermogensbelasting wijzigt het nodige.

Maar wat betekenen al die veranderingen nou voor jou?

De tool 'Wat betekent dit voor mij?' van Wijzer in Geldzaken, laat zien wat deze veranderingen in de wetten en regels betekenen voor jouw portemonnee. Als je antwoord geeft op de vragen over je persoonlijke situatie, krijg je een overzicht van maatregelen die specifiek voor jou van belang zijn. En dat is wel zo handig om te weten!

Klik HIER om de handige tool van Wijzer in Geldzaken in te vullen voor jouw persoonlijke overzicht van maatregelen die voor jou van belang zijn. En heb je daarna nog vragen? Klik dan HIER en onze adviseurs staan altijd voor je klaar!