Skiën in Italië? Denk om je Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren!

Skiën in Italië? Denk om je Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren!

Vanaf 1 januari 2022 bepaalt de Italiaanse wet dat alle skiërs en snowboarders een Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP) moeten hebben. Deze verplichting geldt niet voor langlaufers.

In Italië is het als skiër verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. De AVP dekt schade die je op de piste zou kunnen veroorzaken aan andere personen. Voldoe je daar niet aan? Dan kun je een boete van € 100 tot € 150 krijgen, samen met intrekking van je skipas. 

Het is vaak mogelijk om tegelijk met je skipas een aansprakelijkheidsdekking te kopen. Dit is niet nodig als je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Je moet als skiër alleen wel kunnen aantonen dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt via een Confirmation of Cover.

Confirmation of Cover
Naast de verzekerde moet elk meeverzekerd persoon (vaak een gezinslid) een kopie van het polisblad meenemen én een ingevuld bewijs van dekking waaruit blijkt dat je deel uit maakt van de groep verzekerden. Dit bewijs heet ook wel Confirmation of Cover. 

Ga jij skiën in Italië en heb je bovenstaand nog niet geregeld? Neem dan HIER contact op met één van onze adviseurs, ze helpen je graag verder.