Ik heb nog ergens een levensverzekering, maar waar?

Ik heb nog ergens een levensverzekering, maar waar?

Het komt vaker voor dan je denkt: mensen die op zoek zijn naar hun levensverzekering. Ze weten zeker dat ze ooit een polis hebben afgesloten, maar de papieren zijn zoekgeraakt, of de verzekeraar van destijds bestaat niet meer. Of het gaat om een polis van een overleden familielid, waarvan de documenten onvindbaar zijn.


Het goede nieuws

Het goede nieuws: er bestaat een zoekservice voor dit soort gevallen! Het Verbond van Verzekeraars, waar alle verzekeraars in Nederland bij zijn aangesloten, kan een zoekvraag voor je uitzetten. Maar: je moet dan wel eerst zelf goed gezocht hebben. Staat je bijvoorbeeld bij dat je vader of moeder het over een bepaalde verzekeraar had? Bel die dan eerst. Heb je een financieel adviseur, vraag dan hem of haar om hulp. Je kunt natuurlijk ook de financieel adviseur van je overleden familielid om hulp vragen.


Alle verzekeraars

Op de website van het Verbond van Verzekeraars staan bijna alle Nederlandse verzekeraars op een rijtje. Bestaat de verzekeraar die je zoekt inmiddels niet meer? Dan kun je de rechtsopvolger achterhalen via de Informatiedesk van De Nederlandsche Bank. Deze Informatiedesk is te bereiken via emailadres info@dnb.nl of via telefoonnummer 0800 020 1068 (gratis).


Gratis

Hebben jouw eerste zoekpogingen geen resultaat gehad, dan kun je een zoekvraag indienen via deze website. Er gelden wel een aantal spelregels, die je hier kunt vinden. De procedure is gratis en duurt zo’n 2 a 3 maanden.