Voorkom verzuim door werkstress

Voorkom verzuim door werkstress

Ongeveer 30% van het langdurig verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Werkgevers zijn werknemers met een burn-out gemiddeld zo’n 279 dagen kwijt. En juist in deze tijden van toenemende werkdruk en personeelstekorten, hebben werkgevers hun werknemers hard nodig om de zaak draaiende te houden. 

Zorg ervoor dat de batterij wordt opgeladen 

Door op tijd signalen te herkennen en aan te pakken kan werkstress worden voorkomen. Zowel bij werkgevers als werknemers. Voor hen werkt het net als bij een batterij. Zij kunnen leeglopen door werkstress en opladen wanneer ze voldoende werkplezier ervaren. 

Hulp bij de aanpak

ArboNed helpt ondernemers bij het voorkomen en verlagen van verzuim door stress. Dat doen ze onder andere op de volgende manieren: 
 
Zelf doen: Voorkom verzuim door werkstress met deze tips
Hoe herkent u signalen van werkstress? Wat kunt u doen om werkstress effectief aan te pakken? Hoe voert u het gesprek over werkdruk met uw werknemers? In de gratis gids ‘Voorkom verzuim door werkstress’ vindt u handvatten en voorbeelden. 

Samen doen: volg het ArboNed webinar en krijg tips om werkstress te voorkomen
Werknemers die minder snel gestrest zijn, zijn productiever en verzuimen minder. Kunt u hulp gebruiken bij het voorkomen van werkstress? Kijk dan eens het gratis webinar ‘Voorkom verzuim door werkstress’ terug. 

Laten doen: Binnen 9 dagen hulp van een professionele coach
Herkent u signalen van stress bij uw werknemers? Neem deze dan serieus. Via MijnCoachlijn kunnen uw medewerkers met psychische klachten snel en effectief hulp inschakelen van een coach. Nog voordat ze uitvallen. Goed om te weten, uw medewerker kan direct bellen voor een gratis intake met de coach.