Rookmelders verplicht in alle woningen

Rookmelders verplicht in alle woningen

Per 1 juli 2022 is het wettelijk verplicht om in een woning op elke etage met een verblijfsruimte een rookmelder te hebben. Deze verplichting houdt in dat op iedere etage waar zich een verblijfsruimte of afgesloten ruimte bevindt, minstens één rookmelder in de vluchtweg geplaatst moet worden. Dit is meestal in de gang of overloop die leidt naar de voor/(achter)deur.

De verplichting gaat pas per 1 juli 2022 in, zodat woningeigenaren nog voldoende tijd hebben om deze verplichting in alle bestaande woningen door te voeren. Het is belangrijk om werkende rookmelders op de juiste plekken in je huis te hebben hangen en ze goed te onderhouden. 

Op de campagnewebsite rookmelders.nl leest u waaraan u een goede rookmelder herkent, waar u de melders moet plaatsen en hoe u ze onderhoudt. En u vindt er tips om brand te voorkomen, oplaadbare apparaten veilig op te laden en veilig buiten te komen bij een brand.

Benieuwd hoeveel rookmelders jij nodig hebt? Waar je deze moet plaatsen en wat een goede rookmelder is? Alle informatie die je nodig hebt om je huis brandveiliger te maken vind je HIER