Duizenden ondernemers en particulieren zitten vanaf 1 april zonder alarm

Duizenden ondernemers en particulieren zitten vanaf 1 april zonder alarm

Duizenden oudere alarminstallaties bij ondernemers en particulieren geven vanaf 1 april 2022 bij inbraak of brand geen alarm meer door. Op die datum staakt KPN haar ISDN-netwerk. Het ISDN-netwerk zorgt voor een doormelding naar een alarmcentrale. Dit betekent dat de bewakingsdienst of politie vanaf 1 april niet meer gealarmeerd wordt.

KPN, beveiligingsbedrijven en particuliere alarmcentrales informeren hun klanten al sinds 2018. Recent heeft KPN de ISDN-verbindingen al even uitgezet om zo klanten te waarschuwen. Daar kwamen veel reacties op. 

Drie tips om problemen met het alarm te voorkomen

1.   Wees bewust van het uitzetten van het ISDN-netwerk per 1 april 2022
2.  Controleer (op de rekening van KPN) of je gebruik maakt van ISDN
3.  Neem contact op met het beveiligingsbedrijf om de alarminstallatie aan te passen

Heb je toch problemen met het alarm?

Werkt het alarm niet meer door het uitzetten van het ISDN-netwerk? Dan krijg je vanaf 1 april een foutmelding op het display van de alarminstallatie. Neem dan zo snel mogelijk contact op met het BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf.

Een defect alarm en de verzekering

Een goedgekeurde alarminstallatie wordt jaarlijks door het BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf onderhouden. De beveiligingsbedrijven wijzen klanten sinds 2018 op de noodzaak om de alarminstallatie aan te passen. In de verzekeringsvoorwaarden worden de beveiligingseisen bij diefstal omschreven. Als een alarm vereist is en de doormelding van een alarm niet functioneert, voldoet dit niet aan de voorwaarden. Bij diefstal is de schade in dit geval daarom niet verzekerd.

Heb je over dit of andere onderwerpen nog vragen? Neem dan HIER contact met ons op, we helpen je graag verder.